Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ana Sayfası

7 Aralık 2016 Çarşamba - Fakültemiz tarafından "Afganistan: Uzaktaki Ülkemiz" konulu bir konferans düzenlendi.

Fakültemiz tarafından 07.12.2016 Çarşamba günü saat 15.00'da Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda “Afganistan: Uzaktaki Ülkemiz” konulu bir konferans düzenlendi. Araştırmacı yazar Ali Ergun Çınar'ın konuşmacı olarak davet edildiği konferansa Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Hanifi Vural, Prof. Dr. Mücahit Eğri, Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ali Açıkel, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Araştırmacı Ali Ergun Çınar konuşmasında, hem geçmişte hem de günümüzde Türkiye-Afganistan ilişkilerine değinerek, iki ülke arasındaki münasebetlerin tarihsel gelişimi üzerine bilgiler verdi.  İlk üniversite kitaplarının Türkler tarafından yazıldığını, Tıp Fakültesinin ve Siyasal Bilgiler Fakültesinin Türkler tarafından kurulduğunu ve ilk bütçenin Türkler tarafından öğretildiğini söyleyen Çınar, Türkiye’nin Afganistan’da oldukça güven veren bir ülke imajına sahip olduğunu belirtti.

Konferans sonrası Ali Ergun Çınar’a Rektör yardımcılarımız Prof. Dr. Hanifi Vural ve Prof. Dr. Mücahit Eğri tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi

60150 Tokat / TÜRKIYE, Tel:+90 356 252 1616, Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2012© Tüm Hakları Saklıdır.