Panel: "Malazgirt Zaferinin 950. Yılı"

Panel: "Malazgirt Zaferinin 950. Yılı"

•  25 Ağustos 2021 Çarşamba

Üniversitemiz; Oksidentalizm Uygulama ve Araştırma Merkezi, Danişmendliler Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Fen Edebiyat Fakültesi' ev sahipliğinde "Malazgirt Zaferinin 950. Yılı" Paneli gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Fakültemiz Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat SERDAR'ın gerçekleştirdiği panelin konuşmacıları arasında Prof. Dr. Ebru ALTAN (İstanbul Üniversitesi), Prof. Dr. Muharrem KESİK (İstanbul Üniversitesi), Prof. Dr. Erkan GÖKSU Dokuz Eylül Üniversitesi), Prof. Dr. Aydın USTA (Mimar Sinan Üniversitesi) yer aldı.

1071 Malazgirt Zaferi hangi şartlarda gerçekleşti? Malazgirt Zaferi neden önemli? Selçuklu Devleti ne zaman kuruldu? Anadolu'nun kapısının Türklere açıldığı savaş Malazgirt Savaşı ve Selçuklu Devleti'ne dair önemli ayrıntılar panelde paylaşıldı.

Programa erişim linki: https://www.youtube.com/watch?v=4TMiug1hSQg