Fen-Edebiyat Fakültesi 2021-2022 Güz Yarıyılı Eğitim-Öğretim Sürecine İlişkin Bilgilendirme

•  6 Eylül 2021 Pazartesi

1. 2021-2022 Akademik Yılı Güz Yarıyılı'nda eğitim yüz yüze gerçekleştirilecektir. Yönetmelik gereği derslere devam zorunluluğu bulunmaktadır.

2. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının Uzaktan Eğitim Usul ve Esasları’na dayanarak, verilecek lisans derslerinin sayıca en fazla %40’ı çevrimiçi (UZEM) yöntemle yürütülecektir.

3. Uygulama (saha çalışması-arazi çalışmaları) ve laboratuvar dersleri gruplara bölünerek, maske, mesafe ve hijyen kuralları gözetilerek yüz yüze yürütülecektir.

4. Fakültemizde okutulan Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil, Bilişim Teknolojileri ve Üniversite Seçmeli Dersleri daha önce Senato tarafından karar verildiği şekilde 2021-2022 Güz Yarıyılı’nda UZEM üzerinden çevrimiçi olarak yürütülecektir.

5. Fakültemiz öğrencileri ve personelinin yerleşkeye girişi aşı kartı, HES kodu sorgulaması ya da haftada 2 kez gerçekleştirilecek olan PCR testi (negatif) sonuçlarının ibrazı ile mümkün olacaktır. Fakültemiz girişlerinde aşı ve PCR testi kontrolü kimlik kartları aracılığıyla ile yapılacaktır.

6. Hastalık, temaslı olma ya da PCR testinin pozitif çıkması durumunda öğrenciler karantina süresince yüz yüze derslere devamdan muaf tutulacaklardır. Bu süreçte işaret edilen mazeretler nedeniyle yüz yüze derslere katılamayan öğrenciler UZEM üzerinden ders notlarını takip edebileceklerdir.

7. Ara sınav, final ve bütünleme sınavları yüz yüze yürütülecektir.

8. Derslerin yürütülmesi sırasında maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulacaktır.

9. Özel durumlarla ilgili detaylar Fakültemiz tarafından ilan edilecek olup, değişen koşullara göre eğitim-öğretim sürecinde gerekli güncellemelere gidilecektir.

10. Tüm öğrencilerimize, ailelerine, akademik ve idari personelimize hayırlı ve sağlıklı bir eğitim-öğretim yılı dileriz.

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı