Tokat Merkez Tarihi Yapılar Gezisi

Tokat Merkez Tarihi Yapılar Gezisi

•  11 Mart 2020 Çarşamba

Fen-Edebiyat Fakültemiz bünyesinde faaliyet gösteren Sanat Tarihi Kulübü tarafından 07.03.2020 Cumartesi günü "Tokat Merkez Tarihi Yapılar Gezisi" isimli etkinlik gerçekleştirilmiştir. Başta Sanat Tarihi Bölümü öğrencilerimiz olmak üzere Sanat Tarihi Kulübüne üye olan Üniversitemizin farklı bölümlerinden öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında; Tokat il merkezinde bulunan Taşhan'dan başlanan geziye Pervane Hamamı, Garipler Camisi, Gökmedrese, Gülbahar Hatun Camisi, Yazmacılar Hanı, Ulu Cami, Ali Tusi Türbesi, Yağıbasan Medresesi, Deveciler Hanı, Takyeciler Camisi, Alaca Mescid, Ali Paşa Camisi ve Türbesi ile devam edilmiş ve Burgaç Hatun Türbesi ile son bulmuştur. Söz konusu yapıların yanı sıra Halit Sokak ve Sulu Sokak gibi Tokat'ın şehir gelişiminde önemli yere sahip güzergâhlar hakkında bilgiler aktarılmıştır. Yapılan bu geziyle öğrencilerimiz hem Tokat merkezde bulunan tarihi yapı ve sokakları tanımış, hem de bu yapıların ve sokakların Tokat kent tarihindeki ve Türk Sanatındaki önemi hakkında bilgi edinmişlerdir.