Dört Ders Sınavı Hakkında Bilgilendirme

DÖRT DERS SINAVI

Kimler katılabilir:

1. Son sınıf öğrencisi veya uzatmalı öğrenci statüsünde olmak

2. Bölüm müfredatı gereğince alınması gereken tüm dersleri almış olmak, hiç almadığı dersi bulunmamak

3. Mezuniyet için gerekli AKTS'yi tamamlamış olmak

4. Devamsız (DZ) dersi bulunmamak

5. Devamını alıp başarısız olduğu dersleri bulunan öğrencilerimiz kaç dersi olursa olsun bu derslerden dört tanesinden sınava girebilirler.

ÖRNEK:

• Yukarıdaki şartları sağlayan ve mezuniyet aşamasında olan öğrencinin 5 dersi var ise, öğrenci 4 dersini dört ders sınavında verip, kalan tek dersini de tek ders sınavında verip mezun olabilir.
  • Mezuniyet aşamasında olan öğrencinin 5’ten fazla dersi var ise (örn; toplam 8 ders), öğrenci istediği 4 ders için 4 ders sınavına katılabilir.
  • Mezuniyet aşamasına gelmiş olan öğrencinin tek dersi kalmış ise (devamsızlıktan kaldığı ya da hiç almadığı dersi yoksa), tek ders sınavı tarihini beklemeden dört ders sınavına girerek o dersini verebilir.

6. Öğrencilerin sınavına girmek istedikleri en fazla dört ders için 4-9 Ağustos 2020 tarihlerinde öğrenci bilgi sisteminden (ÖBS) ders kaydı yapmaları gerekmektedir. Ders kayıtları danışman tarafından kontrol edilip onaylanacaktır.

7. Dört ders sınavında dersten başarılı olabilmek için en az 60 almak gerekmektedir.

8. Zorunlu yaz stajını henüz yapmamış öğrenciler de dört ders sınavına girebilirler.