Kimya Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Mustafa TÜZEN “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde

•  9 Temmuz 2020 Perşembe

Fakültemiz Kimya Bölümü Analitik Kimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tüzen “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’nde yer aldı.

ABD ve Hollanda’dan dünyanın en prestijli bilim insanlarından oluşan ekip, bilimsel makalelerin sayısı, atıf sayısı, yazar sırası gibi değişkenlerden oluşan kompozit indikator bilimsel etki endeksini kullanarak 22 anabilim dalı ve 176 alt bilim dalında oluşturduğu en etkili bilim insanları listesine, Türkiye’den 196 bilim insanı girmeyi başarmıştır.

İmpakt faktörü 8.39 olan Plos Biology isimli bilimsel dergide yayımlanan listede; Koç Üniversitesi’nden 16, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden 12, Hacettepe ve Orta Doğu Teknik üniversitelerinden 10, İstanbul Üniversitesi'nden 9, Fırat Üniversitesi'nden 8, Bilkent ve Erciyes üniversitelerinden 7, Dokuz Eylül ve Gazi üniversitelerinden 6, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nden 1 bilim insanı yer aldı.

Başta Ülkemiz ve Üniversitemize bu haklı gururu yaşatan Sayın Prof. Dr. Mustafa Tüzen’i Fakültemiz adına tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.