Konferans: "Ateş ile Su Romanı Mete Han Hakkında Bilgiler"

Konferans: "Ateş ile Su Romanı Mete Han Hakkında Bilgiler"

  •  16 Aralık 2021 Perşembe
  •  1102 Görüntüleme
  •  Yazdır

Fakültemiz Şehit Erdem Diker Konferans Salonu’nda Kazakistan Avrasya Üniversitesi’nden konuk olarak Üniversitemize gelen Doç. Dr. Imamgazı Nurahmetoglu’nun katılımlarıyla “Ateş ile Su Romanı ve Mete Han Hakkında Bilgiler” adlı konferans gerçekleştirildi. Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih ve Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin katıldığı programda Doç. Dr. Nurahmetoglu, Çin kaynaklarından hareketle ulaşmış olduğu belgeler doğrultusunda Mete Han’ın hayatı, idareciliği ve komutanlığı hakkında bir roman hazırlamış olduğundan söz etti. Bu romanın biyografik bir nitelik taşıdığından bahseden Nurahmetoglu, “Mete Han gerek kahramanlığı gerekse komutanlığı ile Türk dünyasında öncü bir karakterdir, bu roman onun hikayesini okuyucuya aktarmayı amaçlamaktadır” diyerek romanın uzun bir araştırmanın, titiz bir çalışmanın ürünü olduğunu belirtti. Konuşmasının sonunda üniversitemizde bulunmaktan duyduğu mutluluğu paylaşan Doç. Dr. Nurahmetoglu, “Burada bulunduğum süre boyunca birçok akademisyen ile tanıştım, herkesten büyük yardım ve iyilik gördüm. Onlardan çok şey öğrendim, misafirperverliğiniz için minnettarım” sözleriyle konferansı bitirdi.

Program sonunda Doç. Dr. Imamgazı Nurahmetoglu’ya katılım ve teşekkür belgesini takdim eden eski Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcımız, yeni Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Türkmen “Hocamızın sözlerinde, Türk halklarının ortak özelliklerinden olan samimiyeti hep beraber gördük; bu güzel program için biz de kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.  Konferans, öğretim üyeleri ve öğrencilerle gerçekleşen fotoğraf çekimi ile sona erdi.




Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Taşlıçiftlik Yerleşkesi, Tokat / Türkiye Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2018© Tüm Hakları Saklıdır.