2022 En İyi Genç Üniversiteler Dünya Sıralaması

Manşetler

2022 En İyi Genç Üniversiteler Dünya Sıralaması

•  16 Şubat 2022 Çarşamba

Times Higher Education (THE) 2022 Dünya Genç Üniversiteler Sıralaması yayınlandı. 50 yaş ve altı üniversitelerin akademik performans, öğrenci sayıları, üniversite sanayi işbirliği, gelirler ile mezun ve işveren anketleri sonucuna göre değerlendirildiği sıralamada üniversitemiz 401+ sıralamasında yer aldı. Bu yıl 790 üniversitenin değerlendirildiği sıralamada Türkiye önceki yıllara nazaran büyük bir başarı göstererek Hindistan'ın ardından en çok katılım sağlayan ülke oldu. Türkiye'den 40 üniversite sıralamaya girerken öğrenci başına düşen akademik personel sayısında devlet üniversiteleri arasında 3., atıf sayısında 9. ve öğretim alanında ise 10. sırada yer aldı.