"Tek Sağlık Yaklaşımıyla Keneler ve Kene Kaynaklı Hastalıklar" Sempozyumu Gerçekleştirildi.

"Tek Sağlık Yaklaşımıyla Keneler ve Kene Kaynaklı Hastalıklar" Sempozyumu Gerçekleştirildi.

  •  23 Mayıs 2024 Perşembe
  •  154 Görüntüleme
  •  Yazdır

Fakültemiz Biyoloji Bölümü tarafından organize edilen, ayrıca Üniversitemiz Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı, Tokat İl Sağlık Müdürlüğü ve Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün de katkı sağladığı “Tek Sağlık Yaklaşımıyla Keneler ve Kene Kaynaklı Hastalıklar Sempozyumu” gerçekleştirildi. Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda düzenlenen sempozyuma Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit EĞRİ, Belediye Başkan Vekili, Tokat İl Sağlık Müdürü Vekili, Tokat İl Tarım Müdürü, akademik ve idari personelimiz ile öğrenciler katıldı.
Sempozyum Başkanı Doç. Dr. Adem KESKİN'in yapmış olduğu açılış konuşmasının ardından, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mücahit EĞRİ keneler ile mücadele kapsamda üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplumun “Tek Sağlık” çatısı altında iş birliği yaparak daha etkin mücadele yöntemlerinin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.
Sempozyumun ilk oturumunda Fakültemiz Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem KESKİN, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşegül TAYLAN ÖZKAN, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rıza ÇITIL, ikinci oturumda ise Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doktor Yunus Emre BULUT, Tokat İl Sağlık Müdürlüğü hekimlerinden Dr. Tuğba KESKİN TAŞKIN ve Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli Seda ÇELİK tarafından kenelerin biyolojileri, insanlarda görülen kene kaynaklı hastalıklar, kenelerden korunma yöntemleri ve keneler ile mücadele kapsamında yapılan faaliyetler hakkında bilgiler verildi.
Sempozyum sonunda katkı sağlayan konuşmacılara teşekkür belgeleri takdim edildi.



Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Taşlıçiftlik Yerleşkesi, Tokat / Türkiye Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2018© Tüm Hakları Saklıdır.